Wat kun je doen met kussens?

Noud Timmermans

"De grootste, met het meeste materiaal en ondersteuning".

De reden waarom ik van comfort hou is simpel. Het geeft me een gevoel van controle over het leven dat ik leef. In tegenstelling tot Morgo Folie is het dus merkbaar geschikter. Ik kan de hoeveelheid tijd die ik besteed aan wat ik eet, wanneer ik sport, de manier waarop ik slaap, hoe ik me voel als ik eet, hoe ik me voel nadat ik heb gegeten, en vooral, als ik 's ochtends op sta. Als gevolg daarvan kan ik meer tijd doorbrengen met mijn familie, en minder tijd doorbrengen in de voorkant van de computer, zorgen te maken over dingen. Waar kan ik kussens laten personaliseren/printen tegen de goedkoopste prijs? Het resultaat is een betere, gelukkigere, productievere dag. Als ik moest raden, zou ik zeggen dat er een groot verschil is tussen de kussenmarkt in Nederland en in andere landen. Dat komt omdat het heel moeilijk is voor een Nederlandse kussenmaker om een goed kussen te verkopen (of, om het op een andere manier te zeggen, er is een voordeel in het hebben van een kussenmaker die weet wat de markt wil. Dit betekent dat Nederlanders vaak marktleider zijn op het gebied van comfort, en het is dit voordeel dat hen in staat stelt om elk jaar een beter kussen te creëren. In het Verenigd Koninkrijk hebben we bijvoorbeeld een zeer kleine markt en we hebben veel kussenmakers. Voor ons is dat heel, heel moeilijk. Dit doet me geloven dat we minder concurrerend zijn in Nederland omdat onze markt een klein aantal kussenmakers en een zeer klein aantal verkopers heeft (bijvoorbeeld de grootste verkoper, Bali, verkoopt ongeveer 40.000 van hun kussens per jaar). Dit betekent ook dat we niet zoveel kussens verkopen als nederlanders, zodat we een stuk harder moeten concurreren dan in andere landen. Ik hoop dat dit duidelijk is, maar laat me je laten zien: De eerste foto komt uit Bali. De tweede komt uit het Verenigd Koninkrijk. In nederland zie je tussendoor een paar verkopers, waaronder een interessante retailer, Noud's, die zo'n 400.000 kussens per jaar verkopen. Ze hebben een mooie webpagina, en de eigenaar van Noud's blog is ook een belangrijk persoon in Nederland. Dus hier is de foto uit Nederland: De tweede foto is uit het Verenigd Koninkrijk, en het toont dezelfde verkopers in tussen. Hier is een vergelijking van hoe Noud's verkopers doen met de rest van de markten: Bali is de belangrijkste markt voor Noud's, en ze verkopen ongeveer 15 miljoen van hen per jaar. Zelfs kussen vergelijk is een proefrit waard. Dat is meer dan een derde van hun totale verkoopvolume. In feite is de meerderheid van noud's verkopers zijn uit Bali en de rest zijn uit de VS, Canada, Australië en Canada.